Scrum Master

ID: 901781

Scrum Master

Locatie Utrecht, Utrecht

Aangemaakt 6 december 2022

Reageer voor 8 december 2022 5:00

Startdatum: 01 januari 2023
Einddatum: 31 december 2023
Optie op verlenging: Ja 
Locatie: Utrecht
Thuiswerken: Mogelijk
Inzet: 36 uur per week
Indicatie tarief: 89,00 EURO
Aanmelden voor: 8 december 2022
ZZP toegestaan: Ja
English speaking possible?: no

Dit ga je doen:
Als Scrum Master / Coach geef jij het goede voorbeeld in Agile en scrum werken en zorg je dat zowel de teams als de omgeving van de teams naar een hoger volwassenheidsniveau worden gebracht. Je coacht 2 teams, de Product Owner en de organisatie. Je zorgt ervoor dat de teams zich continu blijven verbeteren en steeds effectiever worden, ook door oog te hebben voor de individuele teamleden en hun persoonlijke ontwikkeling. Goed kunnen luisteren, doortastendheid en daadkracht, helder communiceren, coaching en organisatiesensitiviteit zijn hierbij belangrijk.
Dankzij jouw enthousiasme en ervaring ben je van onschatbare waarde voor twee DSO teams van die werken aan de migratie van Donna naar de nieuwe microservices architectuur en het beheren van zowel de oude als de nieuwe wereld.

 • Organiseren en faciliteren van scrum events voor de teams
 • Het voorbeeld geven door een open en constructieve houding te laten zien, binnen en buiten het team
 • Coachen van de teams en omgeving in (team overstijgend) samenwerken en de agile aanpak
 • Inzichtelijk en transparant maken van teamprestaties en zorgen dat de teams zich continu blijven ontwikkelen op o.a. voorspelbaarheid en kwaliteit.
 • Coachen en ontwikkelen van de teams in zelforganisatie; je past jouw stijl en de instrumenten die je inzet aan op het volwassenheidsniveau van een team en zijn omgeving.
 • Helpen van de Product Owner om samen met het team al het werk transparant te maken en zoveel mogelijk te omschrijven vanuit business waarde.
 • Sparringpartner voor het DSO MT over teaminrichting, teamontwikkeling en agile werken en van daaruit acties oppakken.

Hier ga je werken:
Vanuit Utrecht werkt de afdeling DSO (Donna Service Organisatie) aan de ontwikkeling en het beheer van Donna. Donna is een grote, complexe applicatie van zowel NS als ProRail waarmee de planning en organisatie op het spoor geregeld wordt voor 35 Nederlandse vervoerders. Dagelijks rijden er duizenden treinen over het Nederlandse spoorwegnet voor personen en goederenvervoer. Donna is onmisbaar: zonder Donna rijden er geen treinen. De vervoerders gebruiken Donna om alle bewegingen over het spoor te plannen. ProRail gebruikt het systeem om te bepalen wie er waar en wanneer van het spoor gebruik mag maken, en NS gebruikt het tevens om materieel en personeel in te plannen. Het platform, de ontwikkeling en de operatie bevinden zich allen onder 1 dak. De teams dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het functioneren van Donna. Door jouw werkzaamheden kunnen we beter plannen, zodat er meer treinen van het spoorwegnet gebruik kunnen maken.
De DSO is een middelgrote organisatie (ong. 150 medewerkers), die zich onderscheidt door een open en warme sfeer, waar we ieders persoonlijke kwaliteiten zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen. Bij de DSO werken we allemaal met hart en ziel samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Bij de DSO krijg je de ruimte om met jouw unieke bijdrage echt het verschil te maken.

Dit zijn de eisen:
 • Minimaal HBO werk en denk niveau
 • Ervaring in (inhoudelijk) complexe domeinen en applicatielandschappen bij voorkeur in spoor of logistieke sector
 • (Must) Ervaring als Scrum Master met Scrum en andere Agile methoden
 • (Pre) Opleiding gevolgd als advanced Scrum Master
 • Je bent open, proactief, flexibel en kan goed relativeren
 • Constructief kritisch en optimistisch
 • (Must) Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands)

ID: 901781

Armand Koolhoven

Vragen over deze vacature?

Armand Koolhoven

Sales recruiter