Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Procesmanager 'Wijk van de toekomst' Loenen

City
Apeldoorn
Workplace type
Hybride
Deadline
October 25, 2024
Duration
12 months
Hours per week
20 week
Start date
January 1, 2025
Apply now

Functieomschrijving:

Als procesmanager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een uitvoeringsplan dat gericht is op de verduurzaming van de wijk Loenen. Dit plan moet ervoor zorgen dat Loenen tegen eind 2030 aardgasvrij of aardgas-ready is. Je werkt nauw samen met lokale partners zoals een energiecoöperatie en een woningcorporatie om het project te coördineren en het proces in goede banen te leiden. Belangrijke taken zijn het beheren van een helder proces, het bewaken van de projectplanning en het schrijven van het uitvoeringsplan.

Achtergrond

Deze opdracht maakt deel uit van de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, waarbij de nadruk ligt op de energietransitie en verduurzaming van bestaande wijken. De gemeente werkt samen met diverse lokale partijen om een breed gedragen oplossing te vinden, met oog voor betaalbaarheid en participatie van bewoners.

Over de klant:

Deze gemeente heeft vier wijken aangewezen als 'Wijken van de toekomst', waarin gewerkt wordt aan duurzame energievoorzieningen, met als doelstelling aardgasvrij te worden tegen 2030. Eén van deze wijken is het dorp Loenen, waar al langere tijd wordt samengewerkt met lokale energiecoöperaties en woningcorporaties. Er is behoefte aan een ervaren procesmanager om dit verduurzamingsproces te coördineren en het uitvoeringsplan gereed te maken tegen eind 2026.

Eisen:

  • Beschikbaar vanaf 1 januari 2025 voor gemiddeld 20 uur per week, met een maximum van 900 uur per jaar.
  • Afgeronde academische of HBO-opleiding in een relevant vakgebied zoals bestuurskunde, sociale geografie, stedenbouw, energie of milieu.
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als procesmanager of projectleider in wijkverduurzaming en energietransitieprojecten, bij voorkeur in samenwerking met gemeenten, woningcorporaties en energiecoöperaties.
  • Bekend met het consent-besluitvormingsmodel en het Wijkkompas, en ervaring met het toepassen ervan.
  • Aantoonbare ervaring als penvoerder bij het opstellen van uitvoeringsplannen.

Wensen:

  • Ervaring met het succesvol betrekken van diverse stakeholders, inclusief bewoners, in vergelijkbare projecten.
  • Ervaring met het opstellen van financiële paragrafen binnen uitvoeringsplannen, specifiek gericht op betaalbaarheid voor gebouweigenaren.
  • Ervaring met gemeentelijke organisaties en besluitvormingsprocessen, inclusief rapportage en samenwerking met beleidsmakers.

Competenties:

  • Samenwerkingsgerichtheid: Je kunt effectief samenwerken met diverse stakeholders en consensus bevorderen.
  • Resultaatgerichtheid: Je behaalt de doelen binnen de gestelde tijd en budget, zonder in te boeten op de proceskwaliteit.
  • Communicatieve vaardigheden: Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, met het vermogen om complexe informatie begrijpelijk over te brengen.
  • Organisatorische vaardigheden: Goed in het organiseren van meerdere projecten en het bewaken van deadlines.
  • Analytisch vermogen: Sterk in het analyseren van complexe verduurzamingsvraagstukken.
  • Innovatief vermogen: In staat om creatieve oplossingen te vinden voor obstakels binnen verduurzamingsprojecten.
Extra informatie

De opdracht kan twee keer verlengd worden met telkens twee jaar.

Armand Koolhoven

Sales Recruiter